Esa Silander

Lauantai
14.05-14.35
Eino 2. krs
Oikeudenmukaisuuden ongelma
Oikeudenmukaisuuden tarpeesta on helppo olla samaa mieltä, mutta usein ihmiset eivät tarkoita oikeudenmukaisuudella samaa asiaa. Johanna Ahola-Launonen ja Heikki Ervasti, haastattelijana Esa Silander. Teos: Oikeudenmukaisuuden ongelma
Ohjelmatuottaja: Gaudeamus
19.00-22.00
Turun VPK:n talo
Pienen Kirjapuodin Iltamat
Suuren suosion saaneet Iltamat järjestetään nyt Kirjamessujen yhteydessä! Iloinen joukko kulttuurin ystäviä kokoontuu lauantaina Turun VPK:n talolla. Ohjelma: 19.00 Juhlapuhe – Sirpa Kähkönen; 19.15 Heli Laaksonen Live!; 19.30 Niilo Rantala & Heidi Pyykkönen: Musiikkia runokokoelmaan Aina; 19.50 Runo vieköön: Sinikka Vuola, Vilja-Tuulia Huotarinen ja Tommi Parkko lukevat runojaan; 20.10 Satu-Tuuli Karhu: Vimmainen uneksuja – runoajatuksia maailmasta; 20.20 Väliaika; 20.40 "Paljon voita leivällä Humalistonkadun ja Yliopistonkadun kulmassa": Anna Kortelainen kertoo 1930-luvun sinkkuelämästä ja Saran flaksista Turussa uutukaisensa Hyvä Sara! Sara Hildénin kolme elämää pohjalta; 21.00 Juha Hurme, Roosa Söderholm & Antti Laukkarinen: Jaakko Juteini: Arvon mekin ansaitsemme / Sally Salminen: Lukukinkerit (romaanista Katrina) / Kaarlo Uskela: Pillastunut runohepo; 21.30 Tänä iltana: Anna ja Janus Hanski. Illan juontaja: Esa Silander. Huom! Muutokset mahdollisia. Lipun hinta on 33e, Pienestä Kirjapuodista, http://www.pienikirjapuoti.fi/ Pientä syötävää ja juotavaa omakustannushintaan.
Ohjelmatuottaja: Pieni Kirjapuoti
Sunnuntai
14.25-15.00
Jukola 2. krs
Turunmaan rannikkorosvot ja aarrelaivat
Saaristomeren etelälaidalla meren pohjassa makaa kaksi 1700-luvulla uponnutta hollantilaista kauppalaivaa, St. Mikael ja Vrouw Maria. Arvokkaan lastinsa takia niitä on ryhdytty kutsumaan aarrelaivoiksi. Jos paikallista perimätietoa on uskominen, Turunmaan saaristolaiset harjoittivat yleisesti hylkyjen ryöstelyä ja laivojen ohjaamista karille harhatulilla. Arvokas lasti oli vapaata riistaa. Yrjö Kaukiainen kertoo Turun ulkosaariston rannikkorosvoista ja aarrelaivoista. Kirja: Aarrelaivat ja harhatulet: Turunmaan ulkosaaristo 1700-luvulla. Haastattelijana Esa Silander.
Ohjelmatuottaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura