Antti Korhonenhaastattelija

Perjantai
14.40-15.00
Kuisti B-halli
Sanaiset kansiot
Suomen kieli ja sen historia ovat täynnä yllättäviä ja outojakin yksityiskohtia. Sanaiset agentit raottavat salaisuuksien verhoa ja kiskovat riemukkaasti päivänvaloon niin x-kirjaimen invaasion, entisajan kielikiistat kuin eeppiset sanojen suomennosyrityksetkin. Ville Elorantaa ja Jaakko Leinoa haastattelee Antti Korhonen.
Ohjelmatuottaja: Gaudeamus Oy
17.20-17.40
Tieto B-halli
Oppi luottamuksesta
Luottamus korostuu ihmissuhteiden lisäksi talous- ja työelämässä. Se pitää yhteiskuntaa koossa, mutta sitä täytyy ylläpitää nykyisenä epäluulon ja epävarmuuden aikakautena. Mitä luottamus pohjimmiltaan on, ja kuinka sitä voisi kestävästi rakentaa? Risto Saarista haastattelee Antti Korhonen.
Ohjelmatuottaja: Gaudeamus
Lauantai
12.00-12.20
Agricola A-halli
Sotaromaani mestarin kynästä
Antti Tuuri kertoo vahvasta dokumentteihin perustuvasta sotaromaanistaan, joka kertoo sisällissodan alkuvaiheista Pohjanmaalla. Antti Tuuri: Tammikuu 18. Haastattelijana Antti Korhonen.
Ohjelmatuottaja: Kustannusosakeyhtiö Otava
13.40-14.00
Agricola A-halli
Koiramäki ja Suomi
Mauri Kunnas kertoo mestarillisen suurtyönsä taustoista, taustatyöstä sekä siitä, millainen Koiramäki oli 1500–1800-luvuilla. Mauri Kunnas: Koiramäen Suomen historia. Haastattelijana Antti Korhonen.
Ohjelmatuottaja: Kustannusosakeyhtiö Otava
14.30-15.00
Agricola A-halli
Kylmää kyytiä dekkariuutuuksissa
Jari Salonen: Jahti (Kustannusosakeyhtiö Otava), Tuomas Nyholm: Leijona (Kustannusosakeyhtiö Otava) ja Matti Laine: Pahuuden hinta (Bazar Kustannus Oy). Haastattelija: Antti Korhonen.
Ohjelmatuottaja: Kustannusosakeyhtiö Otava, Bazar Kustannus
16.40-17.00
Tieto B-halli
Tuhat tietä Roomaan – Matkustaminen antiikin maailmassa
Matkustaminen oli antiikin Roomalle ja sen yhtenäisyydelle elinehto. Sorateillä sandaaleitaan kulutti niin tavallinen kansa kuin eliittikin. Matkoja tehtiin pääasiassa hyödyn vuoksi, mutta myös sohvasurffaus, rantalomat ja retriitit houkuttivat jo antiikissa. Ari Saastamoista haastattelee Antti Korhonen.
Ohjelmatuottaja: Gaudeamus
Sunnuntai
11.00-11.20
Tieto B-halli
Jälleenrakentajien lapset
Sota jätti jälkensä myös lapsiin. Monen lapsuutta varjostivat vanhempien huolet, alkoholismi ja puhumattomuus. Iloa elämään toivat ystävät, eläimet ja omat seikkailut. Lapset ponnistelivat aikuisuuteen hyvin erilaisista oloista. Antti Malinen ja Tuomo Tamminen ovat Antti Korhosen haastateltavina.
Ohjelmatuottaja: Gaudeamus
13.20-13.40
Agricola A-halli
Odotettu sukupolvikertomus
Kjell Westö kertoo tähänastisen uransa pääteoksesta Rikinkeltainen taivas. Romaanin keskiössä ovat ystävyys, intohimo ja aikuiseksi kasvaminen. Mestarillinen kolmen sukupolven kuvaus vie 1960-luvulta tähän päivään. Haastattelijana Antti Korhonen.
Ohjelmatuottaja: Kustannusosakeyhtiö Otava
15.20-15.40
Kuisti B-halli
Henrik Meinander: Gustaf Mannerheim. Aristokraatti sarkatakissa
Mannerheim myytin takana. Professori Henrik Meinander kertoo kirjastaan, joka on ainutlaatuinen muotokuva Mannerheimista ja hänen aikakaudestaan 1860-luvulta 1950-luvulle ja valottaa Mannerheimin persoonaa ja toimintaa totuttua laajemmasta näkökulmasta. Haastattelijana Antti Korhonen.
Ohjelmatuottaja: Kustannusosakeyhtiö Otava