Anne Leinonen

Kuvaaja: Terhi Sinikorpi

Usva-akatemia, WSOY

kirjailija

Perjantai
12.05-12.55
Fiore A-halli
Tuoretta verta - kauhun uusi tuleminen -paneeli
Suomalaisen kauhuoppaan kirjoittajat ja toimittajat keskusteleva kotimaisen kauhukirjallisuuden verenvaihdosta. Hautala Marko, Leinonen Anne, Hurtta Boris, Myllymäki Mia
Ohjelmatuottaja: Suomen tieteis- ja fantasiakirjoittajat ry
13.10-13.50
Onerva 2. krs
Kohti valoisaa tulevaisuutta: Anne Leinonen (Usva-akatemia-kirjoitushanke), Taru Luojola (Osuuskumma), Saara Henriksson (Osuuskumma)
Spekulatiivisen fiktion keinot nykytodellisuuden kuvaamisessa. Mitä löytyy rivien välistä? Muuttaako yhteiskunnallinen kirjallisuus asenteita tulevaisuutta kohtaan? Miten kirjailija vaikuttaa yhteiskunnalliseen keskusteluun? Matkaammeko kohti dystopiaa vai utopiaa? Anne Leinonen (Usva-akatemia-kirjoitushanke), Taru Luojola (Osuuskumma), Saara Henriksson (Osuuskumma). Teokset taustalla: Anne Leinonen, Kirjanoita & Noitakirja (WSOY), Taru Luojola: Ei kaikki pinnat kireällä (Osuuskumma) Saara Henriksson: Avaruusajan unelmia (Osuuskumma)
Ohjelmatuottaja: Osuuskumma
16.55-17.25
Ilonin ihmemaa B-halli
Anne Leinonen: Noitakirja
Kirjanoidan tarinan päättävässä Noitakirjassa Aura löytää itsestään väkevän noidan. Fantasia ja todellisuus yhdistyvät, kun Suomi täyttyy nykypäivän noitavainoista. Saara Henriksson haastattelee.
Ohjelmatuottaja: WSOY
Lauantai
12.00-12.40
Onerva 2. krs
Kauhua, kauhua! -paneeli
Mikä kauhussa viehättää ja miksi se on juuri nyt ajankohtaista? Mervi Heikkilä,  Marko Hautala (Tammi), Mia Myllymäki (Osuuskumma, Suomen tieteis- ja fantasiakirjoittajat ry). Teokset: Marko Hautala: Leväluhta (Tammi), Mia Myllymäki: Väkevä mIeli (Osuuskumma). Vetäjänä Anne Leinonen.
Ohjelmatuottaja: Haamu Kustannus
15.50-16.20
Kuisti B-halli
Mervi Heikkilä & Jaana Ala-Huissi: Verikuu – outoja tarinoita nuorille aikuisille
Millaisilla mausteilla kirjoitetaan kauhunovelleja nuorille aikuisille? Verikuun aikana metsä alkaa elää ja on täynnä kalpeita haamuja, teräviä hampaita, hiisiä, noitia, menninkäisiä ja muodonmuuttajia. Tarinoissa liikutaan metsissä, maalaismaisemissa, kaupunkien kaduilla ja katujen alla – ja samalla nousee esiin myös nuorille tärkeitä teemoja. Haastattelija Anne Leinonen.
Ohjelmatuottaja: Haamu Kustannus