Anna-Riikka CarlsonWSOY

Perjantai
11.00-11.30
Agricola A-halli
Klassikkokeskustelu
WSOY julkaisee Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi vuonna 2017 kaksitoista klassikkoteosta juhlapainoksina, joiden kannet suunnittelee maamme eturivin kuvataiteilijat. Päätös näistä teoksista annettiin lukijoille. Kesän ja syksyn 2016 aikana järjestetty äänestys keräsi 48 000 ääntä. Jokaista teosta painetaan 2000 kpl ja ne numeroidaan käsin. Teoksissa on mukana asiantuntijan jälkisanat. Anna-Riikka Carlson haastattelee Johanna Venhoa ja Pasi Lampelaa.
Ohjelmatuottaja: WSOY
12.00-12.20
Auditorio
Sinikka Vuola: Olet täyttänyt ruumiini tulella – Eroottisen runouden antologia
Sinikka Vuolan toimittama eroottisen runouden antologia on kattava läpileikkaus 2000-luvun kotimaisesta runoudesta. Haastattelijana Anna-Riikka Carlson.
Ohjelmatuottaja: WSOY
17.35-18.00
Kallas
Marisha Rasi-Koskinen: Eksymisen ja unohtamisen kirja
Kirjailija ja psykologi Rasi-Koskinen kertoo ihmisistä, jotka selviytyäkseen joutuvat tekemään valintoja muistamisen ja unohtamisen välillä. Kirjan polttopisteessä on aika ja sen edestakainen liike, jota on mahdotonta pysäyttää. Haastattelijana Anna-Riikka Carlson.
Ohjelmatuottaja: WSOY
20.00-22.00
Turun Tuomiokirkko
Sanaa kuulemassa -lukuilta Turun Tuomiokirkossa
Valitsemiaan tekstejä toivosta lukevat arkkipiispa Kari Mäkinen, kirjailija Kjell Westö, kustantaja Anna-Riikka Carlson, kustantaja Ville Hytönen, tiedetoimittaja, kirjailija Timo Niitemaa, kirjailija Sirpa Kähkönen. Jussi Laukola soittaa cembalomusiikkia. Tilaisuuden juontaa emeritus ohjelmapäällikkö Kari J. Kettula.
Ohjelmatuottaja: Arkkipiispan työryhmä Valoa yössä
Lauantai
10.20-11.00
Jukola 2. krs
Unohtuneet kirjat
Mikko Aarne (Kosmos), Anna Baijars (Gummerus Kustannus Oy), Ville Rauvola (Atena Kustannus). Haastattelija: Anna-Riikka Carlson.
Ohjelmatuottaja: Kosmos, Gummerus Kustannus Oy, Atena Kustannus
Sunnuntai
10.20-10.50
Agricola A-halli
Kolmen nykykirjailijan keskustelu
Vuoden kiinnostavimpien naiskirjailijoiden yhteiskeskustelu, jossa Katja Kaukonen: Lumikadun kertoja, Maria Mustranta: Sokeita hetkiä ja Marianna Kurtto: Tristania kertovat uutuuskirjoistaan. Haastattelija: Anna-Riikka Carlson. Sitkeät äänet.
Ohjelmatuottaja: WSOY
11.55-12.20
Agricola A-halli
J.O. Rantalan Tuntematon sotilas -elokuvakirja
on poikkeuksellinen matka Aku Louhimiehen ohjaaman elokuvan tekemiseen, sen kuvauspaikoille ja kameran taakse. Runsaasti kuvitettu teos avaa suomalaisten rakastaman tarinan uuden elokuvaversion pala palalta ja kertoo työskentelystä Suomen oloissa poikkeuksellisen suuren tuotannon kuvauksissa. Jari Olavi Rantalaa haastattelee Anna-Riikka Carlson, keskustelussa mukana myös Lari Mäkelä.
Ohjelmatuottaja: WSOY
13.30-13.50
Kallas
Jani Saxell: Tuomiopäivän karavaani
Tuomiopäivän karavaani on fantasia lopun aikojen Euroopasta, jossa albiinopoika Flavius herättää huomiota maagisilla kyvyillään piiritetyssä Sarajevossa. Dystooppisessa ja vaihtoehtohistoriallisessa romaanissa nykytodellisuus sekoittuu hurmaavalla tavalla maagiseen realismiin. Haastattelija: Anna-Riikka Carlson.
Ohjelmatuottaja: Tammi
16.40-17.00
Agricola A-halli
Tiina Laitila Kälvemark: Seitsemäs kevät
Pohjolassa ei ole ollut kunnon kesää kuuteen vuoteen. Eikö sen aika olisi jo? Romaani ahneudesta, rakkaudesta ja unelmien hinnasta. Kuka maksaa lopulta laskun kenenkin onnesta? Haastattelijana Anna-Riikka Carlson.  
Ohjelmatuottaja: WSOY